The Team behind LondonSwedes

We are re-launching the best website for the Swedish community in London.
In London there are approx. 150 000 Swedish people and 450 000 visiting every year.
Londonsvenskar.com is the only place where you can feel like home even before you arrive.
We provide you with guides, blogs, community, forum and the best advice you could ever get.

FEBRUARY 2011

During the time you can follow our work in this WordPress blog.
Enjoy!

Tidigare under domänen Londonsvenskar.com jobbade Daniel Hansson och Martin Welén med att få Svenskar att känna sig hemma i London.
Vi har nu tagit över sidan med sina 13 000 medlemmar och kommer göra det till en plats för ALLA som vill till London, vare sig det gäller att bo eller för semester.

Vi bygger just nu upp ett team av skribenter, bloggare och krönikörer som vill hjälpa till.
Vi söker just nu

Krönikörer
Mamma blogg
Bloggare

Klara roller:
LDNSV Assistent – Hellen Lam
Kulturredaktör – Josefina Boston
Moderedaktör – Nina Akbari
Matredaktör – Hanna Söderlund
Studentredaktör – Naemi Miyazu
Nöjesredaktör – Camila-Catalina Fernandez
Hotell/Turism – Julia Gralberg
Jobb – Amina Larsson

Bloggare:
Lisa Edoff
Nathalie Grid
Christina Isacsson

+ fler

Annars har ni oss -projektledande krafterna för Londonsvenskar 2.0
Charlotte Ågren, Sanna Buckhöj och Sina Sanidayer.

26 Responses to The Team behind LondonSwedes

 1. Marcus Tagesson says:

  Hej,

  Jag heter Marcus Tagesson och studerar på European Business School i London. Har spenderat ett år i Madrid men påbörjar mitt sista år i februari. Såg en länk från en kompis på Facebook som handlade om detta projektet.

  Jag kan inte programmera men har alltid skrivit mycket, älskar London och livet där och nöjes samt kulturlivet i London är något av det som jag absolut tycker om mest med staden. Är även väldigt intresserad av mat samt restauranger och kan tänka mej att skriva om det.

  Kommer tillbaka sent i januari/tidigt i februari om ni fortfarande söker efter mer hjälp kan vi ses, ta en kaffe och prata lite.

  Happy holidays!
  Marcus Tagesson

 2. Nicole says:

  Hallå där!

  Vad är det för bloggare ni är ute efter?
  Flyttar till london på än så länge obestämd tid i mars, har absolut inget bestämt än vad gäller boende, jobb, ev. studier osv.. Jag har en vän som gjorde i princip samma sak förra året och han rekommenderade mig att besöka den här hemsidan en del innan jag ger mig av.. Nu är ju den under uppbyggnad men kanske hinner komma igång lite innan det är dags! 🙂 Skulle verkligen kunna tänka mig att skriva av mig om allt som händer och hur det går för mig i “mitt nya liv” om det är av intresse.. Så hör gärna av er!

  Vänliga hälsningar

  Nicole

 3. Susanna says:

  Hej på er.
  Tack för en härlig sida för svenskar. Är en tjej som är 21 år och söker kollektiv boende då jag tänkte börja söka jobb i London . Och vad är klokt att börja med- permanent boende nån vecka och om man får jobb – kollektiv boende? Behöver “visa råd ” hur man går till väga* haha / Susanna

 4. Julia says:

  Hej!

  Vilken härlig sida att ramla in på! Jag planerar, liksom Susanna, att flytta rompen till London. Jag har tjejer där som jag känner sedan tidigare som dessutom kan hjälpa mig med jobb. Dock är boendet ett frågetecken eftersom deras flat redan är fylld till kvoten. Jag bor gärna i kollektivboende, billigt och trevligt med sällskap – och gärna med svenskar så kontakta gärna mig!

  Julia PW på facebook och mail är; jujja90@hotmail.com

  Peace!

 5. Sinan says:

  Tja!
  Tänkte dra till london nu ganska omg pga oroligheter här i sverige. Dock inte med polisen. Har inte mkt pengar alls kan betala säkert en dep på 5 tusen och en förskottshyra på 5 tusen sen har ja väl en 5 tusen i fickan efter d och måste fixa jobb omg. någon som kan hjälpa till? Är kille 26 år från turkiet. Kan jobba med vad som helst till en början. Hoppas på svar snart.

  // Sinan

 6. Charlotte says:

  Hello! Looking for horse or dog a job in England. Is there any good tips and pages?
  I’m 40th and educated grooms.
  Tell you more about myself later. Hoping for answers!
  Best wishes!

 7. Josefin Sandberg says:

  Hej Londonsvenskar!

  Kul att ni bloggar, har hangt med pa londonsvenskar dom senaste aren och hittade t om mitt forsta boende via sidan i 2004. Iaf sa har jag bott i London i 6 ar nu och antligen ska jag borja med dromjobbet i inkop i mode (herrklader) dar jag kommer att bli tranad fran scratch for att bli inkopare, gick tidigare ett ar pa London college of Fashion dar jag insag att inkop var for mig. Ska starta en blogg iaf men tankte att det kanske vore kul att gora det via den har sidan?

  Borjar nya jobbet den 21a Februari =)

  Hor av er om ni tycker att det ar en kul ide!

  Mvh

  Josefin Sandberg

 8. malin says:

  Hej

  Ni maste hjalpa mig.For jag har trottnat, jag vill ha en bra rekoderlig SVENSK tjej.

  Vi ar en super shysst easy going svensk/amerikansk familj som bor i Highgate och jag letar nu efter en aupair som vill bo med oss och jobba varannan vecka.
  Min kille jobbar i city finans och ar borta mycket och jag pluggar till sjukskoterksa och behover HJALP.
  Barnen ar 3 och 5 ar.
  Jobbet ar jobba varannan vecka, (andra veckan bor dom med sin pappa) hamta lamna i skolan, lattare hushallsarbete, ta med barnen pa playdate, parken, laga lunch midda, hjalp med laxor etc.
  Vi erbjuder :
  Eget rum, internet och badrum. Pa egen vaning
  Sa om du letar efter nagonstans att bo och kan jobba varannan vecka ar det jobbet for dig.
  Bra lon till ratt tjej.
  mejla mig pa malin@berghs.se

 9. Cecilia says:

  Hej!
  Vi ar en mysig och snall familj med 3 underbart glada barn (7,5,1) som soker en svensk nanny (live-out) med start direkt. Du far £10 p/h, betald semester, heltid ca 45 timmar per vecka. Vi bor i Richmond, sa du bor bo nara/ eller enkelt kan ta dig hit.

  Hor av dig till: ciaroman@yahoo.com.

 10. Elli says:

  Jag söker boende omgående! Jag och en kompis letar egentligen två bedroom flat, men det kan ju ta lite tid. Alltså behöver vi nånstans att bo sålänge. I stort sett var som helst inom Londons centrala gränser. Billigt är det viktiga. Vi har jobb båda två och vi är ordentliga tjejer. Har du nåt eller vet du nåt, eller har du en fråga? Hör av dig bums på ellinorkempe@hotmail.com

 11. Hejsan! Vi håller på att skriva en bok om utlandspraktik i London och undrar om vi kan få länka till Londonsvenskar där? Boken kommer säljas till hantverkselever som går i ettan eller tvåan på gymnasiet.

  Tack på förhand!

  mvh
  Moa Johansson

 12. Louise says:

  Hej!
  Jag undrar hur möjligheterna för sommarjobb ser ut i London. Kan ni inte skriva något om det?

  Tack!

 13. Nicole, Hjälp med boende!! says:

  Hej!
  Jag och en kompis flyttar till London på obestämd tid sista veckan i mars, men har tyvärr ingen aning om vart vi ska bo! Vore hemskt tacksamma om det möjligtvis finns några vänliga själar där ute som kan hjälpa oss med det.. vi är inte särskilt kräsna och behöver bara nånstans o ta vägen till en början innan vi själva kan leta runt när vi är på plats (dela på ett litet rum går mkt bra!!). Vi är glada sociala ordningsamma tjejer på 22år som ska studera/jobba.. Ser gärna ett boende i zon 1 eller 2, men som sagt, vi är öppna för alla förslag i början!

  Tveka inte på o höra av er! 😀
  nicole.cj@live.se eller Nicole Carlson J på facebook

 14. Marcus Stade says:

  Jag behöver hitta någonstans att bo, temporärt eller permanent. Framförallt letar jag i City eftersom jag jobbar på en bank i närheten av Liverpool Street. Vore grymt att veta hur långt bort ni är från att få upp sajten! 🙂

  Eventuellt kanske jag sitter inne med lite kunskaper som kan hjälpa. Jag har själv drivit en nischad community-sajt i många år (och gör det fortfarande) och har koll på det mesta som hör till. Jag jobbar som programmerare så om inte annat kan jag säkert komma med lite teknisk rådgivning över en kopp kaffe.

 15. Emelie says:

  Hej!
  Jag och mina housemates söker fler inneboende till vårt hus i Shepherd’s Bush.
  Kan jag lägga upp info om rummen här och sen addar ni det snyggt på hemsidan?
  mvh
  Emelie Bengtsson

 16. Maria says:

  Hej! Jobbar som au pair här i London, jag letar efter en ny familj från den 1:a april då jag måste flytta ut eftersom familjen inte längre kommer ha plats för en au pair. Om ni vet någon som behöver en live-in au pair ganska omgående så får ni gärna hör av er till mig på winterqueen89@live.se. Har bara ca fyra veckor tills jag måste flytta ut och jag vill jättegärna stanna i London och fortsätta jobba som au pair.

  /Maria

 17. Robin Kamstedt says:

  Hej! Jag tillsammans med en bar-kollega drar snart mot denna metropol, för att bjuda på vår expertis inom yrket!
  Högt utvecklade inom baryrket med 5 års erfarenhet, så vi har inga problem att ställa oss i vilken typ av bar-miljö som helst för att leverera bra service.
  Ni som bor där nu, jag söker lite tips!

  -Bra klubbar att söka på?
  -Svenskt ägda klubbar / barer
  -Boeende, finns det några erbjudanden eller hur finner jag lättast ett tillfälligt rum tillsivdare? Är hostel, Inn något att satsa på i starten (datum nämner jag senare i medelandet om någon har nått erbjudande)

  – Finns det någon bra jobbsida där man kan söka på andra tillfälliga jobb tills
  det och med att man hunnit få en antsällning på en klubb / krog.

  Tacksam för svar, angåeende utresedatum, jag lämnar detta förkylda land omgåeende om möjlighet ges.
  Tack på förhand

  Med vänliga hälsningar
  Robin
  21 år Sverige.

 18. Robin Kamstedt says:

  Postar min Mailadress vilket jag glömde i föregåeende medelande.

  Robin.Kamstedt@hotmail.com

 19. Alexandra Holmqvist Evans says:

  Hejsan! Om det finns någon familj som skulle behöva en barnvakt/live-in au pair så finns jag här! Är en tjej från stockholm som helst skulle vilja jobba med en svensk familj. Maila på a.holmqvist.evans@gmail.com eller ring 07931574148

  Vänliga Hälsningar
  Alexandra

 20. Anna says:

  Hej!
  Jag letar efter gotlänningar som bor i London, gärna i eller nära Tottenham. Jag håller på att skriva en artikel om kravallerna för Gotlands Allehanda där jag är nyhetsreporter. Är du gotlänning? Kontakta mig direkt! anna.norstrom@gotlandsallehanda.se eller RING +46762042004.
  Hälsningar
  Anna Norström

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s